tisdag 17 februari 2015

Hur man snabbt gör en god semla


I dag är det fettisdagen, den infaller dagen före fastan 
som sträcker sig till skärtorsdagen. Denna dag skulle man
 äta mycket för därefter fick man inte äta kött bara fisk.

Men gör inte som Adolf Fredrik han skall ha ätet 
14 st het vägg som dom kallades på den tiden, även om 
semlor är goda tror jag inte att man kan äta så många.
Han åt kanske 14 rätter och så dog han av allt fett han fått i sig.

Denna semla är inte så vacker som många men den godaste 
Jag gjorde tolv st i går och alla sa att det var den godaste
 semla dom ätit. 
Man köper Pågens semlebullar dom smakar mycket kardemuma
gröpa ur bröd ur den undre delen, blanda detta med 
riven mandelmassa och grädde eller mjölk rör om, vispa grädden. Lägg nu 
massan i hålan sedan grädde och så locket och sist florsocker.
Jag klippte ut ett hjärta som jag lade på innan jag siktade på 
florsocker, så är det bara att ta bort pappershjärtat.
Nu har du en semla, simila, hetvägg, den har säkert haft fler namn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar