Detta tror jag är en ganska nyttig kaka eller godis. Kakan innehåller
sötströ som är ett sötningsmedel för diabetiker, jag har använt väldigt lite.
Havregryn är bättre än vetemjöl. och mörk choklad bättre än ljus choklad.
Jag smälte 250 g smör i en kastrull vispade i knappt 1/2 dl sötströ häll sedan i
8 dl havregryn 1 tsk bakpulver, därefter 1 ägg och 1 msk mandel mjöl. Blanda,
låt svälla en stund. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper,
grädda i 200g ungefär 10 minuter. Under tiden smält 200g mörk choklad
eller bryt sönder blockchoklad och lägg den på den gräddade kakan.
Kakan är ju varm så chokladen smälter, strö sedan på hackade nötter
Ta dem du har hemma för mig blev det tre sorter, pekannötter, valnötter
och jordnötter. Tryck till nötterna så dom sitter kvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar