söndag 20 december 2020

Kaka eller godis för diabetiker


 

                           Detta tror jag är en ganska nyttig kaka eller godis. Kakan innehåller

                           sötströ som är ett sötningsmedel för diabetiker, jag har använt väldigt lite. 

                          Havregryn är bättre än vetemjöl. och mörk choklad bättre än ljus choklad.  

                          Jag smälte 250 g smör i en kastrull vispade i knappt 1/2 dl sötströ häll sedan i 

                         8 dl havregryn 1 tsk bakpulver, därefter 1 ägg och 1 msk mandel mjöl. Blanda,

                         låt svälla en stund. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper,

                        grädda i 200g ungefär 10 minuter. Under tiden smält 200g mörk choklad 

                        eller bryt sönder blockchoklad och lägg den på den gräddade kakan.

                       Kakan är ju varm så chokladen smälter, strö sedan på hackade nötter 

                        Ta dem du har hemma för mig blev det tre sorter, pekannötter, valnötter

                        och jordnötter. Tryck till nötterna så dom sitter kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar