onsdag 1 juli 2020
Bröd anpassad till diabetiker
Smula ner 25 g jäst i 3 1/2 dl fingervarmt vatten rör till det löst upp
tillsätt 1/2 dl olivolja. Jag blandar 2 1/2 dl vetekli, 2 1/2 dl dinkel
mjöl fullkorn, 2 1/2 dl grahams mjöl och 1 tsk salt, rör ner lite i taget.
Arbeta ihop till en rätt lös deg, är den väldigt lös, i så fall lägg i lite
mer mjöl. Låt jäsa i 40 minuter
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Lägg på ett lager olivolja på pappret. Häll ut degen. Jag tryckte ner
oliver, soltorkade tomater som låg i olivolja, dessa mosade jag ihop
med en pressad vitlök och tryckte ner. Detta måste tryckas långt
ner och platt, sticker dom upp kan det bli bränt på toppen,
( har hänt mig). Jag strödde över flingsalt och timjan.
Ta vad du tycker om för örter. Man kan använda bara vetemjöl
men jag vill undvika snabba kolhydrater därför gör jag denna
blandning av mjöl. Grädda brödet i ugnen i 20 minuter.
Etiketter:
baka till diabetes,
Bakat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar