torsdag 30 juni 2011

Virkade kakor och Amigurami figurer


Jag har besök av min dotter Pernilla med familj. Dom bor i Phoenix, i delstaten Arizona, i USA. Dom kom hit i början av juni och det bara regnade, blåste och var kallt. Dom frös så vi fick tända brasa i öppna spisen. Nu börjar det bli badväder men dom hotar också med regn igen. När det bara regnade den ena dagen efter den andra så kom vi på att vi skulle virka, det är något dom inte får göra i skolan i USA. Bild och musik verkar vara viktiga ämnen men det är ju inte alla som är intresserade av detta. Elona som är mitt älsta barnbarn spelar tvärflöjt, horn och är intresserad av matte. Den andra tjejen heter Clara älskar dansa, sjunga och baka. När Clara skulle virka något så blev det kakor, som ni ser på bilden här uppe. Elona lånade en bok på biblioteket och då blev det virkade små figurer från en bok som heter "Virka amigurami", det är små Japanska dockor eller djur.  


Amiguramifigurer i form av en val och ett robotfodral till mobilen.

tisdag 28 juni 2011

S-Lås

Detta är S-lås som man kan använda som lås till halsband eller göra ett långt halsband till dubbelt halsband. Det första låset från vänster är gjort av järntråd, man böjer till låset som man önskar i form och storlek och filar lite på enden av tråden. Den andra är tillverkad av silvertråd på samma sätt. Den trejde är tillverkad av brons, på den tråden smide jag så den är platt,(man slår med en hammare på den), men det syns inte så bra på bilden. Efter man slagit på en tråd får man fila och putsa med ett fint sandpapper för att få en slät blank och fin yta. Den sista är gjord av ten.

onsdag 22 juni 2011

Midsommarsmycke av läder och glas

Jag hade tänkt lägga in en bild på ett midsommarhalsband med blommor och blader i läder och glaspärlor. En krans om halsen istället för på huvudet. Det funkar inte med bild i dag så det får väl bli efter midsommar.
Ha en skön midsommar.
Nu äntligen kunde jag lägga in bilden på mitt midsommar halsband, men det blev inte så att jag använde det utan mitt barnbarn Elona hade en klänning som detta halsband passade perfekt till så det blev hon som hade kransen om halsen istället för om huvudet. Vill bara säga att det blev en trevlig midsommar med 22 personer och en hund. 

tisdag 21 juni 2011

Silver och gummi






          O-ringar som man samman fogar med silver ringar, (som jag skall visa senare hur man tillverkar) blir  ett fint halsband. Ett fint eller roligt lås kan också göra att halsbandet blir extra fint. Låset är köpt på Millefiori. Klicka på bilden så kan ni se hur halsbandet är gjort.


Detta halsband har ett S-lås gjort av silvertråd.






torsdag 16 juni 2011

Presentaskar

När jag får fina presentaskar sprätter jag upp dem i limningen och ritar av modelerna. Den lilla blå asken har jag tagit modelen efter en presentask, pappret på asken kommer från Gunnebos presentshop. Det är ett mönster från en tapet på Gunneboslott, även små medicinaskar kan man använda som stome till askarna.


Dessa presentaskar är gjorda av återvinningsmaterial, kellogg´s kartongen är bäst till detta.
Ytermaterialet kan man använda tyg, tapet eller fina bilder från tidningar. Från utgångs modelen som är den lilla asken, har jag gjort tre olika storlekar.

onsdag 15 juni 2011

Crazy smycken

De här smyckerna är gjorda av annorlunda material.


Det gröna halsbandet är virkat av bomullsgarn och är inspererat av blåstång,
 den blå runda plattan är ett stort örhänge som också är virkat av garn.

Dessa tuffa ringar är gjorda av gamla knappar,
det är min systerdotter Malin som gjort dessa.


Lite suddiga, jag får nog köpa en ny kamera den vill inte ta bra bilder på nära håll.
 Det är iallafall ett par örhängen gjorda av godis (Engelsk konfekt), lackade två gånger med båtlack.


Armbandet är gjort av en silver gaffel, roligt och vackert tycker jag.
Skeden är ett hängsmycke med en snäcka fast limmad.


 En massa tunna koppartrådar är tvinnade till ett armband

Min systerdotter Jenny har gjort detta tuffa halsband som är gjort av återanvända kläder.



Detta örhänge är gjort av fjädrar från mina barnbarns fåglar Wea och Freddie

tisdag 14 juni 2011

Minnen från semestern

I dag hade jag tänkt komma med förslag på att göra smycken av semesterminnen. Den stora snäckan är från Thailand. Jag använde flätad läderrem och snäckor för att göra detta halsband.

Dessa snäckor kommer från Florida, USA. Jag har limmat dem på ett hårspänne.


Även dessa snäckor kommer från Florida. Jag har limmat snäckorna på en Ebenholtsträbit. Detta smycke kan användas som brosch eller halsband på grund av att jag limmat ett broschfäste på baksidan.